Stormkök

Dina barn har sagt att de vill fiska och sedan grilla fisken över öppen eld och du påpekar att på grund av brandrisk i naturen får man inte göra det, men att du ska köpa ett stormkök. Om du vill fördjupa dig i detta ämne kan du läsa mer här, men här följer en sammanfattning av dina valmöjligheter.

Gaskök

Detta stormkök fungerar så att du kopplar till en tub med gas till köket. Dessa är mycket bra eftersom det är enkelt att justera lågan. En nackdel är att tuberna inte är bra för miljön och måste bäras hem igen efter att de har använts.

Spritkök

Spritkök är svårare att laga mat på och det är knepigare att justera lågan, men de har vissa fördelar. Spriten till exempel är bättre för naturen, och flaskan blir lättare och lättare att bära för varje dag som ni använder den. Det är mycket viktigt att se till att den är ordentligt tillsluten efter varje gång du öppnar den. Annars finns det risk att spriten läcker ut i ryggsäcken.

Förberedning

Det är viktigt att du förbereder allt i förväg. Se till att ha vatten i kastrullen och olja i stekpannan. Stormköket ska stå på en så plan mark som möjligt och ha vindskydd. Detta hjälper till med att spara bränsle. Undvik att använda det inne i ett tält, men om du måste göra det på grund av väder och vind ska det finnas god ventilation och allt som kan antändas ska flyttas bort från stormköket. Ett annat bra tips är att alltid använda lock när du lagar mat, det går fortare då.