Hur tar man sig till campingområdet?

Det enklaste sättet är givetvis att köra din bil till det området ni ska campa på. En annan möjlighet är att ta tåg, buss eller om det är mycket långt bort att flyga dit. Det finns till och med de som betalar en bekant att köra dem till campingområdet och sedan hämta upp dem på ett bestämt datum och tid. Detta kan vara det bästa alternativet om campingområdet inte ligger alltför långt bort och er bekant kan köra några timmar fram och tillbaka. Men vi ska se på andra alternativ också.

Om du väljer att bila ska du se till att det finns en säker plats att parkera på och där bilen kan stå i flera dygn utan att bli lappad eller komma till skada. En möjlighet skulle vara att fråga en person som bor i området och du kunde låta bilen stå där mot en mindre summa pengar som ersättning. Det är förbjudet att köra bil, husbil eller annat fordon i terrängen. Många vet inte om detta och får en tråkig erfarenhet av en bot när de kommer tillbaka till sin bil efter en vecka i vildmarken.

Med tåg och flyg finns det andra saker att ha i omtanke. Hur mycket bagage ska ni ta med er? Om ni ska vara borta i en vecka, och släpar mer er all den utrustning som ni behöver, och då räknar vi inte mat som ni kan köpa i närområdet där ni ska campa, kan det vara minst fyra stora ryggsäckar. Kolla med SJ och flygbolaget om de tar extra betat får stora ryggsäckar som kanske väger mer än det som är tillåtet. En annan viktig sak som du ska tänka på, hur långt är det mellan tågstationen eller flygplatsen till campingområdet och hur tar ni er dit? Taxi kan ju vara en möjlighet men det kan bli mycket dyrt, buss är nog det billigaste alternativet.

Även om du bestämmer dig för att bila till campingområdet ska du tänka på hur mycket ni tar med er, och är det verkligen nödvändigt? Att packa bilen full med saker som sedan ska lastas in och ut och bäras på ryggen är ingen bra idé. För att ge dig lite idéer om hur man ska packa bilen kan du titta här och på så sätt spara tid den dagen du och familjen ger er av.