Hur ska ni lämna ert hem?

Ni ska vara borta en vecka och då finns det lite att tänka på angående ert hem. Tjuvar vet att folk reser bort under sommaren och kan smyga runt i kvarteren och villaidyllen för att se om de kan hitta ett objekt att bryta sig in i. Vad är det de letar efter?

Post

Ett enkelt sätt att se om en familj är hemma eller inte är att titta på deras postlåda eller brevinkast. Om det ligger brev, reklam, och morgontidningar på marken är det ganska givet att ingen är hemma. Detta kan ni lösa enkelt genom att be en granne se till att posten inte ligger på golvet. Grannen kan behålla er post hos sig tills ni kommer hem.

Ljus med timer

Ett hus eller en lägenhet som står mörk i ett par dagar är ett bra tecken för tjuven att se att ingen är hemma. Detta kan ni lösa med en timer där lampor tänds i olika rum vid olika tider. En annan möjlighet är att en granne gör det år er eller någon i familjen. Om du är osäker på hur en timer fungerar kan du lära dig om det på den här hemsidan.

Husdjur

Många bestämmer sig för att ta med sig sitt husdjur när de ska campa. När det gäller en hund och till och med en katt är det ganska enkelt, men om du har ett akvarium, en fågel, eller en sköldpadda är det inte praktiskt. Bättre att be en bekant, eller en familjemedlem som åker hem till er och ser till att buren eller akvariet är ren och att det finns mat och vatten. Om hunden inte ska med, kan denna person även ta den på en promenad.