Gör fasta campingplatsen mysig med växtstöd

Har du fast campingplats och brukar låta husvagnen eller husbilen stå på samma camping i flera veckor, månader eller till och med år? Då vill du givetvis göra det så hemtrevligt och mysigt som möjligt. En del lägger till där det även finns trädäck, vilket gör det ännu enklare att få en trevlig uteplats med möbler och dylikt. Oavsett hur fin omgivningen är, kan det kännas extra ombonat, personligt och gemytligt med egna blommor, växter och odlingsplantor på campingplatsen.

Att ta med blommor hemifrån eller att odla på plats och sedan ta med hem, är absolut inte omöjligt. Med växtstöd kan du ge både blommor och odlingsplantor det stöd de behöver, och planterar du i odlingslådor eller krukor har du även möjligheten att flytta på dem. På så sätt kan du njuta av goda tomater, färgglada blommor eller livfulla klätterväxter både hemma och på campingen.

Därför kan växtstöd behövas

Växter är olika, behöver olika skötsel och även olika mycket stöd. En del växter och blommor klarar sig utmärkt utan både växtstöd och uppbindning, medan andra behöver stöd. Vissa växter klarar sig bra på blompinnar till en början men kan sedan kräva lite robustare växtstöd. Oavsett vilket växtstöd som passar bäst till dina planteringar så kan du använda dem i krukor eller odlingslådor, vilket lämpar sig bra för ändamålet när växterna ändå behöver transporteras till eller från campingen. För klätterväxter kan en spaljé ge både stöd och ett vackert intryck. Det finns dock växtstöd som är större och kanske lite mer lämpade för en permanent placering hemma än i en flyttbar blomkruka, så läs lite extra om användningsområde och storlek för att hitta rätt för campinglivet. På en campingplats kanske det inte uppskattas om du tar ut svängarna fullt ut, så som du kanske hade gjort hemma.

Se över campingreglerna

Tänk på att en campingplats, likt ett hotell, kan ha enskilda regler. Det gäller även planteringar, så kolla upp vad som gäller på just din campingplats. Det brukar inte vara några större problem att hitta campingplatsens regler, men hittar du inte dem på deras hemsida så kan du alltid ringa och höra dig för. Det är dock förståeligt att en del campingar inte vill att alla går och planterar varaktiga växter på campingen, men tillåts krukor så är det ofta en fördel även för campinggästerna. Dels kan du ta med dig växterna hemifrån så du slipper hitta någon som kan vattna dina blommor där hemma, dels får du med dig dina nyplanterade växter hem efter semestern. Då slipper du sakna dina favoritväxter under de längre campingresorna, och kan känna dig som hemma och samtidigt få campinglivets alla fördelar. Och visst ser det väl trevligt ut när campinggrannen har krukor med växter framme? Det är dock inte bara campingregler du behöver ha koll på, om det är så att du reser utomlands och ska förflytta växtligheter mellan olika länder.