Att välja ryggsäck

Du och din familj har bestämt er för att vara borta cirka en vecka i vildmarken. Detta betyder att ni måste ta med er en hel del packning, som till exempel, ombyte, hygienartiklar, sovsäck, tält, stormkök, och mat.

Storlekar

Storleken på en ryggsäck mäts per liter. För en dagsutflykt bör 30 liter vara tillräckligt, för några dagar rekommenderas runt 60 liter och blir det mer än så ska det vara 80 liter.

Eftersom ni campar med barn som inte kan bära så tunga ryggsäckar kommer ni vuxna att få dela upp de tyngre sakerna mellan er och kan få bära upp till 120 liter vardera. Barnen kan bära sina personliga saker, som kläder och hygienartiklar. En fördel är att för varje dag som går blir era ryggsäckar lite lättare eftersom ni äter upp maten.

Material

Nylon är det vanligaste materialet som användas. Anledningen till det är att det är slitstarkt, står emot vatten och möglar inte. Polyester är ett annat material som används, och en av dess största fördelar är att det torkar väldigt fort om det blir vått.

Om du vill dyka ner i mer information om ryggsäcksmodeller kan du läsa mer på den här hemsidan där du även hittar bra tips.